Free cookie consent management tool by TermsFeed Δήμος Κατερίνης: Κοπή επικίνδυνων δέντρων στο Δημοτικό Πάρκο – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης: Κοπή επικίνδυνων δέντρων στο Δημοτικό Πάρκο
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
10-10-2024


Δήμος Κατερίνης: Κοπή επικίνδυνων δέντρων στο Δημοτικό Πάρκο

Στην κοπή δέντρων στο Δημοτικό Πάρκο, για λόγους ασφάλειας προχωρά ο Δήμος Κατερίνης/Αντιδημαρχία Πρασίνου, λαμβάνοντας υπόψη ότι ορισμένα από αυτά κρίθηκαν υπέργηρα, ασθενή και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.
Η υλοτομία των δέντρων πραγματοποιείται, με τη συμβολή ειδικού επιστημονικού προσωπικού, στο οποίο συμμετέχει και ο καθηγητής Δασολογίας του Α.Π.Θ., Χάρης Ζάγκας και υπό την έγκριση - επίβλεψη της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα αυτοψία στο χώρο του Πάρκου: «Στόχος όλων των παρεμβάσεων που υλοποιούνται στο δημοτικό πάρκο είναι η δημόσια ασφάλεια και η αειφορική διαχείριση του Πρασίνου».
Τις εργασίες κοπής συντονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Κώστας Τσιουκάνης, ο οποίος σημείωσε ότι θα πραγματοποιηθεί άμεση φύτευση - αντικατάσταση με άλλα είδη, εναρμονισμένα στο συγκεκριμένο περιβάλλον όπου αυτό είναι εφικτό και απαιτείται σύμφωνα με τη σχετική μελέτη. 
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.