Free cookie consent management tool by TermsFeed Αποτελέσματα 12ου Διαγωνισμού Ποίησης για τα Παιδιά του Πολέμου – Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου – OlymposPress.gr
Αποτελέσματα 12ου Διαγωνισμού Ποίησης για τα Παιδιά του Πολέμου – Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου ανακοινώνει τα αποτελέσματα του 12ου Διαγωνισμού Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού με τίτλο “Παιδί… δικό μας… γράφουμε για τα παιδιά του πολέμου“, που έλαβε χώρα 21/6/2024 – 30/8/2024, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Stelios Philanthropic Foundation και σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αρχύτας.



Οι αριστεύσαντες – διακριθέντες θα βραβευθούν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024 στο πλαίσιο της ετήσιας, θεσμικής εκδήλωσης του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου με γενικό τίτλο “Το Παιδί, ο Κόσμος μας”, 1η Ημερίδα “Τα παιδιά του πολέμου”, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας και υπό τη στήριξη του Ιδρύματος Stelios Philanthropic Foundation, 18:00-22:30 στο Stelios Foundation Conference Hall, Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν οι αριστεύσαντες – διακριθέντες και θα παρουσιαστεί η ανθολογία με τίτλο “Παιδί… δικό μας… γράφουμε για τα παιδιά του πολέμου” με τα έργα που αρίστευσαν, διακρίθηκαν και ανθολογούνται. Θα δημοσιευθεί επίσημη ανακοίνωση – πρόσκληση σύντομα με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή.



Το Πρώτο Βραβείο απονέμεται στην κυρία Ελευθερία Τελειώνη για το έργο της “Πού δεν έχει πόλεμο;”. Έπαθλο μια έντυπη έκδοση συγκεκριμένων προδιαγραφών με συγγραφικό πόνημα της βραβευθείσας.



Το Δεύτερο Βραβείο απονέμεται ισότιμα στους: στον κύριο Γιάννη Παναγιώτου για το έργο του “Συγνώμη” και στην κυρία Ζέλκα Ελευθερία για το έργο της “Μεγάλωσα“. Έπαθλο από μία ηλεκτρονική έκδοση eBook, συγκεκριμένων προδιαγραφών, με συγγραφικό πόνημα του καθενός.



Το Τρίτο Βραβείο απονέμεται στην κυρία Τζιβανάκη Βασιλική για το έργο της “Αναγνώριση”. Έπαθλο μια ηλεκτρονική έκδοση AudioBook, συγκεκριμένων προδιαγραφών, με συγγραφικό πόνημα της βραβευθείσας.



Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό κατατέθηκαν 260 συμμετοχές, οι οποίες αξιολογήθηκαν από την έγκριτη Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού, βάσει κριτηρίων που διέπουν τις αρχές της λογοτεχνίας, της ποίησης και της γλώσσας, αλλά και σύμφωνα με πρόσθετα κοινωνικά και πολιτισμικά κριτήρια. Οι συμμετέχοντες που αρίστευσαν, διακρίθηκαν και θα ανθολογηθούν στην ομώνυμη έντυπη ανθολογία είναι οι ακόλουθοι 189 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ και παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά.



ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΥ.
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.