Free cookie consent management tool by TermsFeed Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι. – we4all – OlymposPress.gr
Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι. – we4all


Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι με ανάμικτα συναισθήματα.

Θλίψη και οργή για άλλη μια χρονιά. Η Ελλάδα στις φλόγες για άλλο ένα καλοκαίρι. Είδαμε απάτητα βουνά και παρθένα δάση να καίγονται για μέρες. Είδαμε μέσα σε λίγες ώρες ολόκληρη την Βορειοανατολική Αττική να τυλίγεται στις φλόγες. Είδαμε την φωτιά να μην μένει στο δάσος αλλά να φτάνει στα προάστια της πρωτεύουσας, καταστρέφοντας σπίτια, επιχειρήσεις και θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο ζωές.

Αυτό συνεχίζει να συμβαίνει και θα συμβεί ξανά και ξανά μέχρι να μάθουμε και μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα μεγάλης κλίμακας στο θέμα της πρόληψης των πυρκαγιών και της προστασίας του περιβάλλοντος και των πολιτών.

Πριν να είναι πολύ αργά για όλους.



Εμείς προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε. 'Hμασταν εκεί, μαζί με εσάς. Φίλους, εθελοντές, συνεργάτες και απλούς πολίτες, δίπλα στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Είμαστε ευγνώμονες για όλους όσους έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο για το γενικότερο καλό, γιατί αυτός ο εφιάλτης δεν θα μπορούσε να σταματήσει χωρίς εσάς.

Ταυτόχρονα και για όλο το καλοκαίρι είμασταν στο πεδίο προσέχοντας τα δέντρα που φυτέψαμε τις προηγούμενες δεντροφυτευτικές περιόδους και φροντίζοντας για την επιβίωσή τους.

Είμαστε περήφανοι που αγγίζουμε ποσοστό επιβίωσης πάνω από 85% και βλέπουμε τα μικρά μας δέντρα να μεγαλώνουν και να γίνονται δάσος.




H δεντροφυτευτική περίοδος που θα ξεκινήσει σε λίγο καιρό, απαιτεί από εμάς πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια. Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού, η συνεχόμενη υπερθέρμανση του πλανήτη, η ανομβρία και τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής που βιώνουμε καθημερινά, δεν μας αφήνουν περιθώρια.

Πρόληψη και ευαισθητοποίηση μέσω των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων. Πρόληψη πυρκαγιών μέσω δράσεων καθαρισμού δασικών εκτάσεων. Αποκατάσταση του οικοσυστήματος μεσώ δεντροφυτεύσεων και καθαρισμού ακτών και θαλασσών. Διατήρηση μέσω δράσεων φροντίδας δέντρων. Disaster Relief μέσω δεντροφυτεύσεων, αναδασώσεων, εκπαίδευσης και υποστήριξης κοινοτήτων σε περιοχές πληγείσες από καταστροφές.

Με την δική σας υποστήριξη, και φέτος, θα τα καταφέρουμε.
Μια απαιτητική και ταυτόχρονα δυναμική περίοδος ξεκινά. Καλό Φθινόπωρο.
Ραντεβού στα σχολεία. στο πεδίο και όπου η φύση και ο άνθρωπος έχουν ανάγκη.



Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.