Free cookie consent management tool by TermsFeed ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ – we4all – OlymposPress.gr
ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ – we4all

Κάθε μήνας από τον Ιούνιο του 2023 έχει πλέον καταταχθεί ως ο θερμότερος του πλανήτη από την έναρξη των καταγραφών (1880), σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα των προηγούμενων ετών.




Επιστήμονες εκτιμούν ότι το 2024 θα μπορούσε να ξεπεράσει το 2023 ως το θερμότερο έτος από την έναρξη των καταγραφών, καθώς η κλιματική αλλαγή και το φυσικό καιρικό φαινόμενο Ελ Νίνιο - το οποίο έληξε τον περασμένο Απρίλιο - έχουν ωθήσει τις θερμοκρασίες όλο και υψηλότερα φέτος.

«Ως συνέπεια της αύξησης των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα - είναι βέβαιο ότι θα δούμε νέα ρεκόρ να καταρρίπτονται τους επόμενους μήνες, τα επόμενα χρόνια»,

δήλωσε ο Carlo Buontempo, Διευθυντής της υπηρεσίας Copernicus Climate Change Service (C3S) στο ECMWF.

Η Κυριακή 21 Ιουλίου, ίσως να θεωρηθεί η πιο θερμή ημέρα που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Υπηρεσίας Κλιματικής Αλλαγής Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία παρακολουθεί τέτοια παγκόσμια καιρικά φαινόμενα από το 1940.
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.