Free cookie consent management tool by TermsFeed Σύγχρονο λεωφορείο μεταφοράς ΑμεΑ παρέδωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο – OlymposPress.gr
Σύγχρονο λεωφορείο μεταφοράς ΑμεΑ παρέδωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
04-06-2024
Σύγχρονο  λεωφορείο μεταφοράς ΑμεΑ παρέδωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο
- Ι. Ντούμος: Η δέσμευσή μας γίνεται πράξη. Βελτιώνονται αισθητά οι μετακινήσεις των παιδιών μας
https://www.youtube.com/watch?v=whjx97o5Beo 
Την ασφαλή και ποιοτική μετακίνηση των μαθητών και παράλληλα, την αισθητή διευκόλυνση της σχολικής καθημερινότητάς τους αναμένεται να εξασφαλίσει στους μαθητές και μαθήτριες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης (Γανόχωρα), το ολοκαίνουργιο και ειδικά κατασκευασμένο για ΑμεΑ λεωφορείο, το οποίο παρέδωσε σήμερα στο σχολείο. στη διάρκεια λιτής τελετής, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος.
«Ήταν δέσμευση και προτεραιότητά μας και σήμερα γίνεται πράξη. Η διοίκησή μας ως θέση αρχής θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στο σημαντικό έργο που επιτελεί το Ειδικό Σχολείο και να καλύπτει στο μέτρο του εφικτού ουσιαστικές ανάγκες των παιδιών μας. Αυτό το πολύτιμο μέσο για τις μεταφορές των μαθητών και μαθητριών θα βελτιώσει καθοριστικά την καθημερινότητα των παιδιών με αναπηρία. Καλοτάξιδο!» τόνισε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος.
Το λεωφορείο (Model 519 extra lοng Mercedes 190PS), 18+1+1 αποκλειστικών θέσεων  είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και άνεσης, για την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών και μαθητριών με αναπηρία, ενώ η αγορά του, ύψους 95000 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α. χρηματοδοτήθηκε από την «Polis Δημοτικά Πάρκινγκ Α.Ε.». Οι ειδικά σχεδιασμένες θέσεις για αμαξίδια, οι υποδομές που διευκολύνουν την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα, το αυτόματο βήμα κατά την είσοδο κ.ά είναι μόνο ορισμένα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει.
Λεωφορείο Στολίδι
«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας σήμερα. Ο Δήμαρχος τήρησε την υπόσχεσή του και παραλαμβάνουμε ένα λεωφορείο πραγματικό στολίδι. Ό, τι καλύτερο και σύγχρονο υπάρχει στην αγορά που θα καλύψει τις ανάγκες των παιδιών μας τόσο στο Ειδικό Δημοτικό, όσο και στο Ειδικό Νηπιαγωγείο μας» σημείωσε η Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου, Σύλβια Δεληγιαννίδου.  
«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα χαράς, καθώς με την παράδοση του λεωφορείου ένα αίτημα πολλών χρόνων ικανοποιείται για την συγκεκριμένη σχολική μονάδα για τη διευκόλυνση της μεταφοράς των μαθητών και μαθητριών. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο Δήμος και ο Δήμαρχος Κατερίνης στηρίζουν την σχολική εκπαίδευση συνολικά και στην προκειμένη περίπτωση τα παιδιά της ειδικής αγωγής. Τον ευχαριστούμε πολύ» υπογράμμισε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Νόπη  Τριανταφυλλίδου.
Η αληθινή δύναμη των μαθητών βρίσκεται στις διαφορές
«Θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο. Από την πλευρά μας, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης υλοποιήσαμε το όραμά του για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των μαθητών – μαθητριών.  Θέλω να συγχαρώ το προσωπικό. Η αληθινή δύναμη των μαθητών βρίσκεται στις διαφορές και όχι στις ομοιότητες. Είμαστε και θα είμαστε πάντα αρωγοί στο σπουδαίο έργο που επιτελείται στο Ειδικό Σχολείο» επισήμανε ο  πρόεδρος της «Polis Δημοτικά Πάρκινγκ Α.Ε.», Γεώργιος Μπαλαούρας.
Στη διάρκεια παράδοσης του λεωφορείου παρέστησαν επίσης: οι αντιδήμαρχοι Κατερίνης: Ελίνα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Κοκαβίδης, Νίκος Τσιαμπέρας, ο δημοτικός σύμβουλος, Ευθύμης Τσίρκος, ο αντιπρόεδρος της Polis Δημοτικά Πάρκινγκ Α.Ε.», Λευτέρης Παγωνίδης, εκπαιδευτικοί, γονείς κ.ά. 
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.