Free cookie consent management tool by TermsFeed ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. – OlymposPress.gr
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.


Η Ε.ΞΕ.Π. συνδιοργανώνει, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενημέρωσης και Προβολής του Ελαιολάδου «Olive Oil World», μαζί με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου, το Ινστιτούτο Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας (ΙΕΓ) και σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ, την Ομάδα Ελαιοπαραγωγών Ο.Δ Κάτω Αγιάννη Πιερίας και το Ινστιτούτο Γαστρονομίας Πιερία, ημερίδα για το ελαιόλαδο την Πέμπτη 26-02-2015 και ώρα 18,00 στο Mediterranean Village στην Παραλία Κατερίνης.

 ΕΣΠΕΡΙΔΑ: «Ελαιόλαδο: η επόμενη 10ετία»
Εσπερίδα με τίτλο «Ελαιόλαδο: η επόμενη 10ετία»  διοργανώνουν εθνικοί και τοπικοί φορείς της Γαστρονομίας και του τομέα ελαιολάδου την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 6:00μμ, στην Πιερία, στο ξενοδοχείο Mediterranean Village.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των ελαιοπαραγωγών, των ελαιουργών, των ασχολούμενων με τον τουρισμό και τη μαζική εστίαση. αλλά και των καταναλωτών σχετικά με το ελαιόλαδο, το μέλλον του και τη σχέση του με το γαστρονομικό τουρισμό της περιοχής.
Η υψηλή ποιότητα του ελληνικού ελαιολάδου είναι αναμφισβήτητη, ωστόσο απαιτούνται ενέργειες οι οποίες θα αναδείξουν τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και σε τοπικό επίπεδο, καθώς και το ρόλο του στην ανάπτυξη του τουρισμού, μέσα από δράσεις προβολής και προώθησης.  
Στην εκδήλωση. η οποία είναι ανοιχτή στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, έχουν προσκληθεί ελαιοπαραγωγοί, ελαιοτριβείς, εστιάτορες, chef και ξενοδόχοι.
Την εσπερίδα συνδιοργανώνουν, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενημέρωσης και Προβολής του Ελαιολάδου «Olive Oil World», ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου, το Ινστιτούτο Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας (ΙΕΓ) και η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ, την Ομάδα Ελαιοπαραγωγών Ο.Δ Κάτω Αγιάννη Πιερίας και το Ινστιτούτο Γαστρονομίας Πιερίας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
  • 6:00μμ-6:15μμ Προσέλευση
  • 6:15μμ-6:45μμ Χαιρετισμοί επισήμων
  • 6:45μμ - 7:00μμ Ελαιόλαδο: Αναπόσπαστο στοιχείο του τοπικού διατροφικού μας πολιτισμού
Νικόλαος Κ. Φωτιάδης, Executive chef της Διοίκησης της Τράπεζας Ελλάδος, Πρόεδρος ΙΕΓ, Αντιπρόεδρος ΙΝ.ΓΑ.ΠΙ.
  • 7:00μμ - 7:15μμ  Η εγχώρια και παγκόσμια αγορά ελαιολάδου
Γιώργος Οικονόμου, Γενικός Διευθυντής Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου - ΣΕΒΙΤΕΛ
  • 7:15μμ - 7:30μμ  Παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου. Δυνατότητες και προοπτικές
Βασίλης Καμβύσης, Χημικός, Διεθνώς Διαπιστευμένος Γευσιγνώστης Ελαιολάδου, Μέλος Δ.Σ. Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου - ΦΙΛΑΙΟΣ
  • 7:30μμ – 7:45μμ  Ίδρυση, Οργάνωση & Λειτουργία Ομάδας ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης
Βασίλειος Γκριμούλας, Πρόεδρος Ομάδας ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη Πιερίας
  • 7:45μμ – 8:00μμ Το ελαιόλαδο στον Νομό Πιερίας
Δημήτριος Ρουκάς, MSc Τεχνολόγος – Γεωπόνος, Επιστημονικός συνεργάτης της Πιερίας, Μέλος ΙΝ.ΓΑ.ΠΙ.
  • 8:00μμ-8:15μμ Ανάδειξη και ταυτοποίηση ελληνικών ποικιλιών και προϊόντων ελιάς
Αναγνώστης Αργυρίου, Ερευνητής του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης - ΕΚΕΤΑ
  • 8:15μμ – 8:30μμ Η αξιοποίηση της τοπικής γαστρονομίας ως εργαλείο για την ανάπτυξη του τουρισμού
Ευαγγελία Ξυπτέρα – Λάμπρου, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας
  • 8:30μμ – 9:00μμ Ερωτήσεις – Συζήτηση
  • 9:00μμ – 9:30μμ Ελαφρύ δείπνο

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.