Free cookie consent management tool by TermsFeed Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κλινικής Ειδίκευσης στη ΓΣΘ των Διαταραχών της Διάθεσης – Έναρξη A’ Κύκλου Κλινικής Ειδίκευσης – OlymposPress.gr
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κλινικής Ειδίκευσης στη ΓΣΘ των Διαταραχών της Διάθεσης – Έναρξη A’ Κύκλου Κλινικής Ειδίκευσης



Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
Κλινικής Ειδίκευσης στη ΓΣΘ των Διαταραχών της Διάθεσης

 

Έναρξη A' Κύκλου Κλινικής Ειδίκευσης

 
Επιστημονικός υπεύθυνος: Δρ. Ιωάννης Γ. Μάλλιαρης


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του BipolarLab.com ανακοινώνει ότι στις 5 Οκτωβρίου 2024 ξεκινάει ο Α' Κύκλος (4η τάξη) εκπαίδευσης του προγράμματος Κλινικής Ειδίκευσης στη ΓΣΘ των Διαταραχών της Διάθεσης.

 

Από τις 17 Ιουνίου θα ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης όσων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, η οποία ολοκληρώνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 06/09/24.

 

 

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο Α' ΚΥΚΛΟΣ:

 

Ο Α' Κύκλος στοχεύει να δώσει τις καλύτερες δυνατές βάσεις για ένα συμπεριφορικό θεραπευτή με εξειδίκευση στις διαταραχές της διάθεσης.


Η αρχική εκπαίδευση ξεκινάει με την εκμάθηση των αρχών της Συμπεριφορικής Θεραπείας και την Συμπεριφορική Θεραπεία 1ης γενιάς. Συνεχίζει με την εκμάθηση της Αρχικής Κλινικής Αξιολόγησης (ταξινομικά συστήματα διαταραχών, λήψη ιστορικού/παρούσας κατάστασης, σύντομων μετρήσεων και παρεμβάσεων των Διαταρχών Διάθεσης) αλλά και της Νευροβιολογίας και Φαρμακολογίας των διαταραχών της διάθεσης. Γίνεται επίσης εισαγωγή στη Συμπεριφορική Θεραπεία της Κινητοποίησης (Behavior activation) και στη Συμπεριφορική Έκθεση (Behavior exposure) και κατανοείται η εφαρμογή τους στην κατάθλιψη και τις αγχώδεις διαταραχές.

 

 

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:

 

Επίσημα πλέον, από 2022, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κλινικής Ειδίκευσης στις Διαταραχές της Διάθεσης οδηγεί και σε επίσημη πιστοποίηση από το Beck Institute.

 

Τα μαθήματα, ο τρόπος διδασκαλίας αλλά και η μεθοδολογία εξετάσεων του εκπαιδευτικού προγράμματος, από την έναρξη τους, ακολουθούν τα υψηλά πρότυπα του Beck Institute.
 
Οι ειδικευόμενοι ψυχολόγοι, ψυχίατροι καθώς και άλλοι επαγγελματίες ψυχικής υγείας που τελειώνουν με επιτυχία τον Α' και Β' κύκλο του εκπαιδευτικού μας προγράμματος στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και κατόπιν απόκτησης της θεωρητικής και κλινικής τους επάρκειας, συνεχίζουν την κλινική τους πρακτική με την πιστοποίηση τους από το Beck Institute με την υποστήριξη του εκπαιδευτικού μας προγράμματος και την εποπτεία του Δρ. Μάλλιαρη Ιωάννη*.

 

Οι εξετάσεις για την πιστοποίηση γίνονται απευθείας από κλινικό επόπτη του Beck Institute (Dr Robert Hindman) παράλληλα με την υποστήριξη του προγράμματός μας.

 

 

 

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ:
 

Ο Α' κύκλος αφορά ψυχολόγους (και φοιτητές), κλινικούς ψυχολόγους & ειδικευόμενους ψυχιατρικής με βασικές σπουδές πάνω στο αντικείμενό τους με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή με δυνατότητα απόκτησης της.

 

 

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ:

 

1. Εξειδίκευση που σας δίνει ειδικές γνώσεις στη διάγνωση, θεραπεία και κλινική διαχείριση των διαταραχών διάθεσης οι οποίες σας κάνουν μοναδικούς στον επαγγελματικό κλάδο της ψυχικής υγείας. Τα περιστατικά σας θα προτιμήσουν να έρθουν σε εσάς λόγω της εξειδίκευσης που θα έχετε στις δικές τους δυσκολίες - γιατί αυτό σας κάνει πιο ειδικούς στα δικά τους θέματα.

2. Εποπτεία και Συνεργασία με έμπειρη κλινική ομάδα κλινικών ψυχολόγων και ψυχιάτρων. Δίνεται η δυνατότητα ανάληψης περιστατικών ιδιωτικά (από τον Β' Κύκλο) - τα περιστατικά είναι δικά μας και δεν χρειάζεται να βρείτε δικά σας ούτε στην κλινική σας άσκηση αλλά ούτε και στην μετέπειτα ιδιωτική σας δουλειά μαζί μας.

3. Εγγυημένη έμμισθη πρακτική ασκηση σε 2 ψυχολόγους με άδεια άσκησης επαγγέλματος και έναρξη στην εφορία και έναν ειδικευμόμενο ψυχίατρο, με δικούς μας ασθενείς. Με δέσμευση σταθερού χρόνου και παροχή χώρου εργασίας και επαγγελματικής συμβουλευτικής.

4. Οικονομικά προσβάσιμη προσωπική θεραπεία με εξειδικευμένους ψυχολόγους. Όσοι εκπαιδευόμενοι επιθυμούν να ξεκινήσουν και οι ίδιοι θεραπεία για την δική τους προσωπική ανάπτυξη (γίνεται και εκμάθηση του ΓΣΘ μοντέλου) και για την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης τους προς τους θεραπευόμενούς τους, θα τους δίνεται αυτή η δυνατότητα σε αρκετά προσβάσιμο κόστος.
5. Πιστοποίηση ΓΣΘς από το Beck Institute. Δίνεται η δυνατότητα για την πιο σημαντική και ουσιαστική ιδιωτική πιστοποίηση που λαμβάνεται από το Beck Institute. Η έναρξη της πιστοποίησης ξεκινάει από τον Α' Κύκλο. Η πιστοποίηση αυτή έχει την μεγαλύτερη δυνατή ιδιωτική αναγνωρισιμότητα τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Προς το παρόν, καμία άλλη ιδιωτική πιστοποίηση δεν έχει αναγνωριστεί στην Ελλάδα που να παρέχει κρατικά δικαιώματα άσκησης κάποιου επαγγέλματος (πέραν των κρατικών πιστοποιήσεων και μεταπτυχιακών).



*O Δρ. Ιωάννης Μάλλιαρης, επιστημονικός υπεύθυνος και δημιουργός του εκπαιδευτικού προγράμματος του BipolarLab.com είναι ο πρώτος Έλληνας Ψυχολόγος που έχει λάβει την πιστοποίηση του Beck Institute στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και έχει επίσης εκπαιδευτεί από το Beck Institute ως κλινικός εκπαιδευτής.

Δείτε περισσότερα στο site https://bipolarlab.thinkific.com/pages/clinicaltraining

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ (Έτος 2024-25)

* Έναρξη Εγγραφών Α' Κύκλου: 1 Ιουλίου 2024
*Συνεντεύξεις: Ιούλιο & Σεπτέμβριο 2024
* Έναρξη εκπαίδευσης Α' κύκλου: 5 Οκτωβρίου 2024

Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.