Free cookie consent management tool by TermsFeed «Δρόμοι ανοιχτοί: Κατερίνη – Kragujevac!»: Ρυθμός, μουσική & χιλιάδες χαμόγελα στην πολυθεματική γιορτή της άνοιξης – OlymposPress.gr
«Δρόμοι ανοιχτοί: Κατερίνη – Kragujevac!»: Ρυθμός, μουσική & χιλιάδες χαμόγελα στην πολυθεματική γιορτή της άνοιξης
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας -  Τύπου
13-05-2024

 «Δρόμοι ανοιχτοί: Κατερίνη – Kragujevac!»: Ρυθμός, μουσική & χιλιάδες χαμόγελα στην πολυθεματική γιορτή της άνοιξης
 
Με χιλιάδες δημότες και επισκέπτες, άτομα όλων των ηλικιών, ρυθμούς, γεύσεις και χρώματα πλημμύρισε και χθες Κυριακή 12/05, το δημοτικό πάρκο, στην ανοιξιάτικη πολυθεματική γιορτή «Δρόμοι ανοιχτοί: Κατερίνη – Kragujevac» που διοργανώνει, με αφορμή την αδελφοποίηση της Κατερίνης με τη σερβική πόλη του Κραγκούγιεβατς, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού, με την υποστήριξη της Polis Δημοτικά Πάρκινγκ Α.Ε.  
Παρών στις εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, ο οποίος συνομίλησε με πολίτες, επισκέπτες και εκθέτες τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η ανοιξιάτικη πολυθεματική γιορτή έδωσε παλμό και ζωντάνια σε όλη την πόλη.  Συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση της διοργάνωσης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ  στους δημότες και επισκέπτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας».
Ρυθμός & Μουσική
Ένα μοναδικό θέαμα υψηλής μουσικής ποιότητας και αισθητικής πρόσφερε το βράδυ της Κυριακής, το κουαρτέτο “Fortissimo”, ενώ ενθουσίασε το μουσικό αφιέρωμα της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης, σε έντεχνα και λαϊκά μονοπάτια.
Νωρίς το πρωί, ένα μουσικό θέμα με χρώματα Ελλάδας &  Σερβίας, κέφι, ρυθμό και αρμονία μετέδωσαν καταχειροκροτούμενα,  τα τμήματα της Σχολής χορού και μπαλέτου, Atelier de la danse, της  Ευγενίας Γρατσούνα.
Διαδημοτικό forum διαλόγου
Στη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκε διαδημοτικό forum διαλόγου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δημοτικών αρχών Κατερίνης και Kragujevac. Δόθηκε έτσι η δυνατότητα στους συμμετέχοντες της παρουσίασης των χαρακτηριστικών των δύο πόλεων, τα κοινά σημεία που χαρακτηρίζουν τις πόλεις, και τους δημότες. Το forum συντόνισε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου. Τον Δήμαρχο Κατερίνης,  Ιωάννη Ντούμο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χαράλαμπος Μπρουσκέλης, τον Δήμο του Kragujevac εκπροσώπησαν εκ μέρους του Δημάρχου, ο Υπεύθυνος Οικονομικών Radomir Erić , ο Υπεύθυνος Παιδείας, Stefan Jovanović και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοσερβικής Φιλίας «ΦΙΛΟΣ»,  Dragan Stojanovic.
Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης: ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας (ΕΞΕΠ) και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Ηρακλής Τσιτλακίδης και ο ζωγράφος και γλύπτης, Συμεών Δερμεντζίδης, ο οποίος φιλοτέχνησε πίνακα εμπνευσμένο από τα εμβληματικά κτίρια (Αστική Σχολή Κατερίνης και 1ο Γυμνάσιο Κρακούγιεβατς) των δύο πόλεων. Επίσης, ο  Σάββας Τσεντίδης που εκπροσώπησε τον Όμιλο Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»,  αναφέρθηκε στο Εκθετήριο του Μαστόδοντα της Νεοκαισάρειας, καθώς και στο κοινό γεωπαλαιοντολογικό παρελθόν με την πόλη του Kragujevac.
Τέλος, στο χώρο παράλληλα με το Street Food, την Εμπορική Έκθεση Επιχειρηματιών από τη Σερβία, τις παράλληλες εκδηλώσεις για Παιδιά- Παιδικό Καφενείο, τα εικαστικά δρώμενα. φιλοξενήθηκαν και δράσεις αφιερωμένες στη Γιορτή της Μητέρας από τις Κόρες Πιερίων. 
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.