Free cookie consent management tool by TermsFeed «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024»: Η Κατερίνη στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας – 15/05 – OlymposPress.gr
«ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024»: Η Κατερίνη στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας – 15/05
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
14-05-2024                            


 «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024»: Η Κατερίνη στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας

- Τετάρτη 15/05 & ώρα 18:00 στην Παραλία
- Πέμπτη 16/05, 10:00 π.μ. έως 13:00 στο Δημοτικό Πάρκο

20 ομάδες από όλο τον κόσμο, 120 επαγγελματίες αθλητές, 765 συνολικά χιλιόμετρα, 4 περιφέρειες, 22 πόλεις και ανάμεσά τους η Κατερίνη! Αυτοί οι εντυπωσιακοί αριθμοί συνιστούν την ταυτότητα του «ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024», του οποίου ο Δήμος μας συνιστά κομβικό τμήμα. «Βάζουμε την Κατερίνη στον χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων της χώρας» επισήμανε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, «Η ανάθεση από το Υπουργείο Αθλητισμού και την Οργανωτική Επιτροπή Cycling Greece, φιλοξενίας στην πόλη μας, του «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024» αποτελεί ιδιαίτερη τιμή» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας & Δημοτικού Ωδείου, Γεώργιος Κοκαβίδης, «Συνεχίζουμε με εξωστρέφεια τον προγραμματισμό  εκδηλώσεων & δράσεων» επισήμανε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού/Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου, η οποία επιμελείται το πρόγραμμα των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων της διοργάνωσης.

«ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024» στο πάρκο & στην Παραλία

Συγκεκριμένα, στις 15/05 το δεύτερο σκέλος του 1ου ΕΤΑΠ, μήκους 92,46 χιλιομέτρων, έχει ως εκκίνηση τη Θεσσαλονίκη και τερματισμό την Παραλία Κατερίνης, ενώ στις 16/05, στο 2ο ΕΤΑΠ του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, μήκους 169,78 χιλιομέτρων, οι αθλητές θα εκκινήσουν από το Δημοτικό Πάρκο της Κατερίνης και θα κατευθυνθούν προς Θεσσαλία.

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 Τετάρτη 15 Μαΐου, 1ο ΕΤΑΠ: Θεσσαλονίκη - Παραλία Κατερίνης

Απόγευμα / Ημι-ετάπ 1Β: Θεσσαλονίκη - Παραλία Κατερίνης, 92.46 χλμ
15:15 - 16:15          Υπογραφές αθλητών
16:30                       Εκκίνηση
18:30 - 18:50          Πιθανή ώρα τερματισμού

 Πέμπτη 16 Μαΐου, 2ο ΕΤΑΠ: Κατερίνη - Καρδίτσα, 169.78 χλμ

11:45 - 12:45          Υπογραφές αθλητών
13:00                       Εκκίνηση
17:15 - 17:40          Πιθανή ώρα τερματισμού

Παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις

Αύριο Τετάρτη 15/05 ο τερματισμός του 1ου ΕΤΑΠ (δεύτερο σκέλος) στην Παραλία Κατερίνης, θα πλαισιωθεί με χορευτικές εκδηλώσεις. Παράλληλα δρώμενα έχουν προγραμματιστεί από τον Δήμο Κατερίνης και τις αντιδημαρχίες Πολιτισμού/Τουρισμού & Αθλητισμού, την Πέμπτη 16/05 από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00 στο Δημοτικό Πάρκο ως εξής:

-Εκπαιδευτική παρουσίαση οδικής ασφάλειας από την Ποδηλατική Από-Δράση Πιερίας
-Ποδηλατοβόλτα με την Ποδηλατική Από-Δράση
-Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του καράτε, Κατερινιώτισσα Έλενα Χατζηλιάδου, πλαισιωμένη από ανερχόμενους αθλητές,  μυεί τα παιδιά στον κόσμο του καράτε
-Γνωριμία με το Σκάκι – Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης
-Ασκήσεις Κωπηλασίας με σταθερά κωπηλατικά μέσα – Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης
-Kids Drawing Area «Ζωγραφίζω το ποδήλατο και την πόλη μου» με το διακεκριμένο ζωγράφο Συμεών Δερμεντζίδη
-Χορευτικό τμήμα του γυμναστηρίου BOOTCAMP
-«Βλέπω τον κόσμο ποδηλατώντας» έκθεση ζωγραφικής-κολάζ σχολείων
-“I love 30km speed activation”- To 2o Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης ζωγραφίζει στη διάβαση έξω από το σχολείο καρδιές με το «30» και οι μαθητές αναρτούν πανό σχετικά με την προτεραιότητα των πεζών
-Σταντ ενημέρωσης από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΑΤΡΑΚΤΟΣ»
-Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το ποδήλατο- Σύλλογος Εικαστικών Πιερίας.

Συνάντηση εθελοντών

Παράλληλα, χθες το απόγευμα έγινε στο Δημαρχείο Κατερίνης, συνάντηση των εθελοντών της διοργάνωσης. Την συνάντηση, παρουσία της αναπλ. Δημάρχου, Ελίνας Διαμαντοπούλου, του διοικητή της τροχαίας Κατερίνης, Γιώργου Πουτουρίδη, εκπροσώπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, συντόνισε η υπεύθυνη του  προγράμματος  Εθελοντισμού, Χριστίνα Νικολοπούλου, η οποία εξέφρασε ευχαριστίες προς τους εθελοντές καθώς όπως είπε «η συμμετοχή τους είναι σημαντική για την εύρυθμη διεξαγωγή της διοργάνωσης». Επίσης, ευχαρίστησε τον Δήμο Κατερίνης και ευρύτερα την Πιερία για την ένθερμη υποστήριξή τους.


Ζωντανή μετάδοση της διοργάνωσης από την ΕΡΤ
Η ΕΡΤ θα μεταφέρει σε απευθείας σύνδεση μέσα από το ERTFLIX και το αθλητικό κανάλι ΕΡΤ SPORTS όλη τη διοργάνωση, από την Τρίτη 14 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2024. Οι φίλοι της ποδηλασίας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν καθημερινά την εκκίνηση, τα τελευταία 90 λεπτά της κάθε διαδρομής, τις απονομές και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών, σε ζωντανές μεταδόσεις. Τα καλύτερα στιγμιότυπα της κάθε αγωνιστικής μέρας θα προβάλλονται από την ΕΡΤ3 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα κοινωνικά δίκτυα της ΕΡΤ.
Ώρες μεταδόσεων
Τετάρτη 15/5

17:15 – 19:20  Ημι ετάπ 1Β Θεσσαλονίκη – παραλία Κατερίνης
Πέμπτη 16/5
15:40 – 17:45 2ο ετάπ Κατερίνη – Καρδίτσα.
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.