Free cookie consent management tool by TermsFeed Δήμος Κατερίνης: Το προσωπικό και τα μέλη των ΚΑΠΗ ενημερώνονται σε θέματα πυρασφάλειας & πυροπροστασίας – OlymposPress.gr
Δήμος Κατερίνης: Το προσωπικό και τα μέλη των ΚΑΠΗ ενημερώνονται σε θέματα πυρασφάλειας & πυροπροστασίας
Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
15-05-2024






Δήμος Κατερίνης: Το προσωπικό και τα μέλη των ΚΑΠΗ ενημερώνονται σε θέματα πυρασφάλειας & πυροπροστασίας


Ενημερωτική δράση, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης υλοποίησε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Δ. Κατερίνης,  στις εγκαταστάσεις του Β’ΚΑΠΗ, στο Δημοτικό Πάρκο.

«Στο πλαίσιο της πρόληψης, στόχος της ενημερωτικής δράσης είναι να αποκτήσει το προσωπικό μας, τα μέλη μας, αλλά και οι πολίτες βασικές δεξιότητες σε θέματα κανόνων προστασίας από πυρκαγιά σε κλειστό και εξωτερικό χώρο, καθώς και να λάβουν χρήσιμες σχετικές οδηγίες», σημείωσε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Καρυπίδης επισημαίνοντας ότι «οι εργαζόμενοι και μέλη των ΚΑΠΗ είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη δουλειά των πυροσβεστών και να έρθουν σε μία πρώτη γνωριμία με την εκπαίδευση σε ζητήματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας».

Επιπλέον, ο κος Καρυπίδης μετέφερε τις ευχαριστίες του Δημάρχου Κατερίνης, Ιωάννη Ντούμου,  για την άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο αίτημα υλοποίησης της δράσης, ενώ ευχαρίστησε τον αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννη Σαββίδη, για την ενημέρωση που παρείχε.

Παράλληλα, δόθηκαν χρήσιμες, πρακτικές συμβουλές για τους τρόπους αντίδρασης των ηλικιωμένων στην περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς στο χώρο κατοικίας τους, καθώς και σε εξωτερικούς χώρους.  Τέλος, ενημερώθηκαν για την επιχειρησιακή δράση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ συζητήθηκαν και προσωπικές εμπειρίες - περιστατικά των πυροσβεστών, στα οποία διευκρινίστηκαν παραλείψεις, που έγιναν από πολίτες και σε ορισμένες περιπτώσεις κόστισαν ζωές.
Οι δημοσιεύσεις αποτελούν δημιούργημα αυτού που τα γράφει και το OlymposPress.gr διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής τους χωρίς προειδοποίηση αν αναφερθεί ότι προσβάλλουν ή είναι αντίθετα στον νόμο.